Haven Hoorn

Bezoek de veelzijdige havenstad Hoorn

Hoorn telt zes mooie havens. Elke haven is toegankelijk voor passanten en beschikt over eigen faciliteiten. Wil je Hoorn bezoeken over het water? Dan is het goed om van tevoren te besluiten in welke haven je aan wilt leggen, welke faciliteiten er zijn en hoe je met de juiste havenmeester contact opneemt. Al deze gegevens vind je hier. Hoorn heeft zes havens:

De Binnenhaven
De Binnenhaven ligt dicht bij het centrum van Hoorn en wordt beheerd door de gemeente Hoorn. Je vindt hier circa 90 ligplaatsen. Je kunt aan zowel de stadszijde als aan de parkzijde van de haven aanleggen. Lees hier meer over de Binnenhaven.

De Buitenhaven
Ook de Buitenhaven wordt beheerd door de gemeente Hoorn. De haven beschikt over 35 ligplaatsen, die voornamelijk worden gebruikt door charter- en cruiseschepen. Lees hier meer over de Buitenhaven.

De Grashaven
De Grashaven is groot. Met ongeveer 700 ligplaatsen, een eigen havendienst en vele faciliteiten is de Grashaven een populaire aanlegplaats, zowel voor vaste ligplaatshouders als voor passanten. Lees hier meer over de Grashaven.

De Karperskuyl
De Karperskuyl is een kleine, maar gemoedelijke haven. De haven is alleen bereikbaar als de ‘Ottobrug’ wordt opgehaald door de Watersportvereniging. Hierdoor is het een minder gebruikelijke haven voor passanten. Je vindt hier vooral vaste ligplaatsen. Lees hier meer over de Karperskuyl.

Marina Kaap Hoorn
Marina Kaap Hoorn is aangelegd toen de druk op de havens in de binnenstad toenam. Met 80 ligplaatsen, een eigen havendienst en vele voorzieningen is Marina Kaap Hoorn inmiddels een geliefde plek voor passanten. Voor liefhebbers van buitenleven en watersport een ideale haven. Lees hier meer over Marina Kaap Hoorn.

WSV Hoorn
WSV Hoorn, ook wel de Vluchthaven genoemd, wordt beheerd door Watersportvereniging Hoorn. Je vindt hier ongeveer 180 vaste ligplaatsen, maar er is ook veel plaats voor passanten. De vele faciliteiten en de gunstige liggen maken de Vluchthaven een fijne plek voor zowel passanten als vaste ligplaatshouders. Lees hier meer over WSV Hoorn.

 

Bezoek de haven van Hoorn

Bezoek je Hoorn over het water? Deze website helpt je om het bezoek goed voor te bereiden. Naast uitgebreide informatie over de havens biedt deze website ook informatie over restaurants en uitjes die een bezoek aan Hoorn extra de moeite waard maken. Heb je vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met één van de havenmeesters.