Maatregelen coronavirus

Huidige stand van zaken rondom het COVID-19 virus (update 6)

Hoornse Havens

Hoorn, 10-6-2020Via deze weg willen wij u een update geven voor wat betreft de getroffen maatregelen in de Hoornse Havens met betrekking tot het coronavirus. We volgen de richtlijnen van het RIVM, welke onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. Uiteraard geven we u weer een update bij eventuele veranderingen. Houd deze site daarom in de gaten. Hieronder vindt u puntsgewijs de maatregelen


Riviercruises

Haven open. Reserveren is verplicht.


Bruine Vloot (traditionele zeilvaart)

Haven open, graag ruim voor aankomst aanmelden.


Pleziervaart

De havens van Hoorn zijn open en voorzien van water en elektra. Uiteraard gelden de door het RIVM opgestelde regels ook aan boord en daarbuiten. Voor de havens specifiek geldt:

  • Aanmelden bij de havenmeester, telefonisch of per marifoon (zie overzicht onder dit bericht);
  • Sanitair geopend, houdt u aan de binnen gestelde regels;
  • Indien er ziekteverschijnselen aan boord zijn, mag u aanmeren op de aangewezen plaats, maar mag u de boot NIET af en moet u BINNEN De havenmeester zoekt contact met de dienstdoende huisarts, die vervolgens gaat afstemmen met de GGD voor verder te nemen acties.

 

 

Extra richtlijnen per haven:

  • WSV Hoorn: Geopend voor passanten. Maximaal 2 personen in het havenkantoor. Het restaurant is ook weer open met op donderdag tot zondag een grote kaart en de rest van de dagen een kleine kaart. Ook het terras is weer open!
  • Grashaven: Geopend voor passanten.
  • Marina Kaap Hoorn: Geopend voor passanten. Ligplaatsen in een box.
  • Gemeentelijke haven: Geopend voor passanten.

Tip:
Ga goed voorbereid het water op en check via deze link welke havens in Nederland geopend of gesloten zijn en welke voorwaarden men stelt voor een bezoek.


Tot slot:

Neem dit virus serieus. Houd 1,5 meter afstand, ook op de steigers en aan de kades. Was uw handen zeer regelmatig. Mijdt grote groepen met mensen als u aan wal bent, maar geniet wel van onze mooie stad!

We wensen u gezondheid toe en als u gaat varen, een behouden vaart!


Overzicht telefoonnummers havens voor passanten: