Maatregelen coronavirus

Huidige stand van zaken rondom het COVID-19 virus

Hoornse Havens


Hoorn, 15-5-2020
; Via deze weg willen wij u een update geven voor wat betreft de getroffen maatregelen in de Hoornse Havens met betrekking tot het Coronavirus. We volgen de richtlijnen van het RIVM, welke onderhevig kunnen zijn aan veranderingen. We behandelen iedere keer de maatregelen per vloot. Nu het aantal besmettingen lijkt af te nemen, heeft de regering de bestaande maatregelen op bepaalde vlakken iets verruimd. Zo zijn bijvoorbeeld contactberoepen onder voorwaarden toegestaan en zijn de basisscholen ook weer open. Wij, als de havens van Hoorn, gaan ook mee in deze verruiming. Hieronder leest u wat dat betekend per haven. Uiteraard geven we u weer een update bij eventuele veranderingen. Houd deze site daarom in de gaten.


Riviercruises

Tot nader order ontvangt de Hoornse Haven geen riviercruiseschepen met passagiers. We volgen hiermee de aanwijzingen op van de overheid. 


Bruine Vloot (traditionele zeilvaart)

De Branchevereniging van de Bruine Vloot, de BBZ, heeft samen met de overheid besloten om niet met passagiers te varen tot nader order. 


Pleziervaart

De havens blijven tot nader bericht open onder bepaalde voorwaarden. Uiteraard gelden de door het RIVM opgestelde regels ook aan boord en daarbuiten. LET OP: er is ruimte voor een beperkt aantal schepen, gelieve daarom ALTIJD ruim voor vertrek de haven te bellen. Voor de havens specifiek geldt:

  • Voor aankomst aanmelden bij de havenmeester, telefonisch of per marifoon (zie overzicht onder dit bericht);
  • Niet meer dan drie opvarenden aan boord (regeling geldt niet voor gezinnen met directe gezinsleden);
  • Er zal door de havenmeester worden gevraagd of er mensen aan boord zijn met ziekteverschijnselen. Indien dit het geval is, mag u aanmeren op de aangewezen plaats, maar mag u de boot NIET af en moet u BINNEN blijven. De havenmeester zoekt contact met de dienstdoende huisarts, die vervolgens gaat afstemmen met de GGD voor verder te nemen acties.

 

Extra richtlijnen per haven:

  • WSV Hoorn: Geopend voor passanten. Maximaal 2 personen in het havenkantoor. Dubbel liggen is toegestaan (op vrijwillige basis). Zodra de haven vol ligt, wordt de toegang afgesloten.
  • Grashaven: Geopend voor passanten. Van 09:00 - 10:00 en van 16:00 - 17:00 uur is het havenkantoor open voor het afrekenen van liggeld (afrekenen aan de voorzijde buiten het havenkantoor).
  • Marina Kaap Hoorn: Geopend voor passanten. Ligplaatsen in een box, trailerhelling is open voor gebruik.
  • Gemeentelijke haven: Dubbel liggen is toegestaan. Zodra de Binnenhaven vol ligt, wordt de toegang gesloten. Er zijn dan nog mogelijkheden om aan te meren aan de steigers in de Buitenhaven (dubbel liggen is ook hier toegestaan op vrijwillige basis).

     

Tip:
Ga goed voorbereid het water op en check via deze link welke havens in Nederland geopend of gesloten zijn en welke voorwaarden men stelt voor een bezoek.


Tot slot:

Neem dit virus serieus. Houd 1,5 meter afstand, ook op de steigers en aan de kades. Was uw handen zeer regelmatig. Mijdt grote groepen met mensen als u aan wal bent, maar geniet wel van onze mooie stad!

We wensen u gezondheid toe en als u gaat varen, een behouden vaart!


Overzicht telefoonnummers havens voor passanten: