Clean2Anywhere: op 25 augustus op handelsmissie

Met werkboten van afvalplastic op handelsmissie vanaf het Houten Hoofd

Er staat een belangrijke dag te wachten voor de mensen van stichting Clean2Anywhere. Op woensdag 25 augustus gaan zij namelijk voor de tweede keer op handelsmissie naar Amsterdam. Vanaf het Houten Hoofd starten zij met 17e eeuwse werkboten, gemaakt van afvalplastic, aan de missie Clean2Amsterdam. Aan boord is een lading te vinden die van grote betekenis is voor Bouwend Nederland.

Vorig jaar in augustus maakte de stichting Clean2Anywhere, die gevestigd is op de Schelphoek, nog met één werkboot de oversteek. Ditmaal varen er twee boten mee naar de overkant: de Lankhorst en de Schelphoek (onlangs gebouwd). Ze nemen een belangrijke boodschap mee voor de Nederlandse Bouwsector: ''ga het circulaire materiaal vaker gebruiken, je kan er namelijk nog zoveel moois van maken''. De werkboten zijn hier het voorbeeld van. Volledig gemaakt uit afval, door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die via WerkSaam Westfriesland op de werf aan de slag zijn en later weer uitstromen naar werk of een opleiding.

Handelen in Amsterdam

Op het Houten Hoofd laden ze op woensdag 25 augustus om 10:00 uur een vracht met betekenis: producten die passen binnen de nieuwe circulaire economie. Ze verschepen dit keer een grote vracht reclaimed hout van PontMeyer en balen textiel van kringloopbedrijf Rataplan. Om 11:00 wordt er vanuit Hoorn koers gezet naar de Sixhaven in Amsterdam.

Op donderdag 26 augustus om 10:00 uur nemen handelslieden de duurzame lading in ontvangst bij de kade van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dan vertellen ze ook waarom zit dit doen. Ter plekke laadt Clean2Anywhere weer een duurzame retourvracht van Spyke Security, een bedrijf dat ook bijdraagt om de verandering naar een circulaire economie en maatschappij te versnellen.

Ga jij de handelslieden woensdagochtend 25 augustus uitzwaaien vanaf het Houten Hoofd?