Parkeerterrein Grashaven vol campers voor het goede doel

Het laatste weekend van augustus stond het terrein van de Grashaven vol met campers. Nog meer dan normaal. Camperclub De Blije Camperaars organiseerde op 28 augustus, in samenwerking met het Dijklander ziekenhuis, een dagtocht voor zieke kinderen. Na een mooie rondtocht door West-Friesland eindigde de dag weer op de Grashaven. ''Het was super'', zegt havenmeester Jeroen Koopmans na afloop.

De blije camperaars in de grashaven van Hoorn

De Blije Camperaars is een landelijke club van zo'n honderd camperbezitters. In Noord-Holland is Klaas Drok de coördinator. Zaterdag 28 augustus zijn de kinderen naar drie locaties geweest: het Stoomtrammuseum in Hoorn, het Oorlogsmuseum in Medemblik en een overdekte speeltuin in Zwaag. ''Er liepen hier allemaal heel blije kinderen over de haven'', zegt Jeroen. Ze waren aan het glunderen en hun gezichtjes verklapten dat ze het enorm naar hun zin hadden. Er was onder andere een fanfare, een pannenkoeken kraam en ze kregen leuke cadeautjes mee. Het was op-en-top geregeld.''

Gezellige reuring

Niet alleen de kinderen, maar ook de bootgasten vonden het geweldig. ''Ook zij liepen rond en vonden de reuring gezellig. Vooral omdat het voor het goede doel was. Iemand opperde zelfs of we niet vaker hier op het terrein feestjes kunnen organiseren. Ik vind dat prima. En ik denk (en hoop) zomaar dat we volgend jaar wederom de club van de Blije Camperaars zullen verwelkomen'', aldus Jeroen.