Stap op 11 en 12 september aan boord van varende monumenten

Open Monumentendag

Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 september van 11:00 tot 17:00 uur. Deze dag ben je van harte welkom aan boord van enkele varende monumenten die je treft aan de Oude Doelenkade in de Binnenhaven. Bekijk met eigen ogen hoe er aan boord wordt geleefd en ga gezellig in gesprek met de bewoners die de meest interessante verhalen delen.

Historisch lint

In de Binnenhaven, maar ook op andere plekken zijn de historische schepen van Hoorn te bezichtigen. Wandel bijvoorbeeld van de Oude Doelenkade naar het Centrum Varen Erfgoed. Deze schepen zijn niet opengesteld voor bezoek, maar je kunt ze wel van de buitenkant bewonderen.

Meevaren met korte tochtjes

Op zaterdag 11 september vanaf 11:00 uur en zondag 12 september vanaf 13:00 uur varen de botter MK 63 en de schouw HN 1 in de rondte. Elk uur is er een korte zeiltocht die start vanaf de Oude Doelenkade (tegenover restaurant De Kade).

De bijdrage is €7,50 per persoon en de bijdrage voor de kinderen is €5,00 per persoon. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van de schepen. Wil je reserveren? Dit is mogelijk bij Dirk Lont via telefoonnummer 06 28 68 08 81.

Centrum Varend Erfgoed Hoorn

Op de zuidpunt van het Oostereiland was in de 18e eeuw een scheepswerf van de Admiraliteit gevestigd. Hier bevindt zich nu het onderkomen van het Centrum Varend Erfgoed met een museumhaven voor historische vissers, - en vrachtschepen uit de 19e - en 20ste eeuw.

Bij de museumhaven vind je het ontmoetingscentrum waar je kennis maakt met de geschiedenis van Hoorn en het water. Op dit moment is daar ook de tentoonstelling over navigatie: “Waar ben ik?”.

Meer informatie vind je op: varenderfgoedhoorn.nl.