Waterplanten

De gemeenten Hoorn en Almere en coöperatie Gastvrije Randmeren maaien elk jaar waterplanten op een aantal locaties. Hier vindt u de kaart met de update

Waterplanten

Havens

Welkom in Hoorn!

Als je Hoorn binnenvaart voel je meteen dat je goed zit. De stad leeft. Drink een pilsje in het beroemde kleine café aan de haven, wandel langs prachtige oude panden, pak een terrasje onder het toeziend oog van VOC gouverneur-generaal Jan Pieterszoon Coen of bezoek één van de mooie musea die de stad rijk is. De historische havenstad Hoorn en de Gouden Eeuw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat voel je, dat proef je en dat zie je. Maar je zult ook de moderne kant van de stad ervaren. Mooie winkels, hippe restaurants en een uitgebreide evenementenagenda.

Ongeacht je schip groot of klein is, wel of geen mast heeft, klassiek of recent is: iedere schipper is van harte welkom in Hoorn. Houd je van het verenigingsleven? Vind je dubbel liggen en het geroezemoes vanuit de horecazaken gezellig? Of verblijf je liever rustiger in een box? De havens van Hoorn hebben het allemaal! Je kunt kiezen voor WSV Hoorn, de Gemeentehaven, de Grashaven, de Karperskuyl en Marina Kaap Hoorn. De havenmeesters wijzen je graag een mooie plek toe waarna je heerlijk kunt genieten van je verblijf.

Vaar je binnenkort over het Markermeer naar Hoorn? Dan staan je gouden tijden te wachten. Welkom in Hoorn.

 

Grashaven

WSV Hoorn

Buitenhaven

Binnenhaven

Scheepwinkel & tanken

Varend Erfgoed Hoorn

De Karperskuyl

Marina Kaap Hoorn