Jaarlijkse evenementen in Hoorn en in de havens

Wat is er te doen?

Hoorn is leuk. Dat is elke dag van het jaar zo, want er is altijd genoeg te doen. Maar soms is Hoorn jouw bezoek nog net even meer waard, bijvoorbeeld als er een leuk evenement plaatsvindt. Hoorn is een stad met een groot aantal terugkerende evenementen. Wanneer moet je in Hoorn zijn? En welke evenementen vinden plaats in de Haven? Wij vertellen je er meer over.

Evenementen in Hoorn

Sommige evenementen zijn typisch Hoorns. Onze jaarlijkse kermis is beroemd, de Stadsfeesten trekken elk jaar zo’n 70.000 bezoekers en de kaasmarkten op de Roode Steen zijn een welbekende traditie. De bekendste evenementen in Hoorn zijn:

Kermis Hoorn
Elk jaar staat in augustus de stad tien dagen lang op zijn kop. De kermis begint op een zaterdag en eindigt op maandag. Er is op alle dagen en avonden iets te doen. De meest populaire dagen zijn de vrouwenavond op woensdag, de vuurwerkavond op vrijdag en lappendag op de laatste maandag van de kermis. Houd je van een feestje? Dan is een bezoekje aan Hoorn tijdens de kermis zeker de moeite waard!

Hoornse Stadsfeesten
Elk jaar staat (meestal het derde weekend van) juni in het teken van de Hoornse Stadsfeesten. Verspreid over de stad vind je diverse buitenpodia, waar het hele weekend allerlei optredens gepland staan. Veel lokale bands en artiesten, maar ook bekende namen. De Hoornse Stadsfeesten zijn gratis toegankelijk en trekken elk jaar een groot aantal bezoekers.

Naast deze bekende, meerdaagse evenementen, wordt er ook een groot aantal kleinschaligere evenementen georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het dancefestival Outdoor Stereo op het strand bij het Park, diverse amusetours, de Bokken en Happen (in de lente en in de herfst) bokbierentochten en natuurlijk diverse evenementen in Schouwburg het Park, de verschillende musea en Cinema Oostereiland. Kortom, je hoeft je in Hoorn nooit te vervelen. 

Evenementen in de Havens van Hoorn

De Havens van Hoorn zijn divers, gezellig en authentiek. De ideale locatie voor een mooi evenement! Er zijn dus veel leuke initiatieven die zorgen voor de meest uiteenlopende grote én kleine evenementen in de Havens van Hoorn.

De Waterweken
Jaarlijks vinden in juli de Waterweken plaats. Je raadt het al: in deze periode is er van alles te doen op en rond het water. Elk jaar wordt er opnieuw een mooi programma vastgesteld, met onder andere een nautische markt, watersportevenementen en diverse shows.

De Havenconcerten
In september is het tijd voor de Hoornse Havenconcerten. De entourage is bijzonder, want de concerten worden gegeven vanaf een groot schip, dat in de Karperskuyl ligt. Toeschouwers genieten van (veelal klassieke) muziek vanaf kleine bootjes op het water,

Naast deze bekende evenementen vinden er ook vaak kleinere evenementen plaats. Regelmatig wordt er een Wijnfestival georganiseerd, er zijn veel watersportdagen en -evenementen en de cafés en restaurants in de havens organiseren ook regelmatig leuke pub quizzen, speciale diners en amusetours. Benieuwd naar de horeca in de havens? Lees hier meer.

Eventkalender
Blijf je graag op de hoogte? En wil je weten wat er speelt zodat je jouw bezoek aan de Havens van Hoorn goed kunt plannen? Dan raden wij je deze websites aan:

https://www.ikhouvanhoorn.nl/agenda/
https://www.vvvhartvannoordholland.nl/