Jachthaven Hoorn

Bezoek de historische havenstad Hoorn

Hoorn is niet alleen een prachtige thuishaven voor vaste ligplaatshouders, het is ook de ideale aanlegplaats voor hen die over het IJsselmeer varen en op zoek zijn naar een prettige jachthaven om korte of langere tijd te verblijven. Hoorn beschikt over zes jachthavens, met elk een eigen havendienst en voorzieningen. Maar niet alleen de jachthaven is een goede reden om Hoorn te bezoeken. De stad beschikt over een levendig centrum, vele bezienswaardigheden en uitstekende horecagelegenheden. Wat moet u weten als u de jachthaven van Hoorn bezoekt?

 

De jachthavens van Hoorn

Hoorn beschikt over zes havens. De Binnenhaven en de Buitenhaven worden beheerd door de gemeente Hoorn. Watersportvereniging hoorn draagt zorg voor de Karperskuyl en de Vluchthaven (WSV Hoorn) en de Grashaven en Marina Kaap Hoorn hebben elk een eigen havendienst. Lees meer over elke jachthaven:

- De Binnenhaven
- De Buitenhaven
- De Grashaven
- De Karperskuyl
- Marina Kaap Hoorn
- WSV Hoorn (de Vluchthaven)

Horeca
Ligt u in de jachthaven van Hoorn? Dan komt u wat dranken en spijzen betreft niets tekort. Binnen en buiten het havengebied vindt u vele gerenommeerde en karakteristieke restaurants en cafés. Een greep uit het ruime aanbod vindt u hier. Het nachtelijke uitgaansleven concentreert zich vooral op en rond de Roode Steen, het plein in de binnenstad van Hoorn.

Uitjes
Als u Hoorn bezoekt, laat dan ook de omgeving niet links liggen. Bent u benieuwd wat u in Hoorn en omgeving allemaal kunt ondernemen? Bekijk onze suggesties of laat u verrassen bij uw bezoek aan de historische havenstad Hoorn.

 

Bezoekt u de jachthaven van Hoorn?

Kijk dan eens rond op deze website. U leest hier alles over de havens van Hoorn, de beschikbare faciliteiten voor passanten en over de uitjes en restaurants in de omgeving. Contact opnemen met de havenmeester? U vindt de juiste contactgegevens bij de informatie over elke haven.