Hoor de bijzondere verhalen van de historische schepen van Hoorn

Centrum Varend Erfgoed Hoorn

De historische schepen die in Hoorn liggen kennen een rijke geschiedenis. Die bijzondere verhalen mogen niet onbekend blijven, dus vandaar dat Centrum Varend Erfgoed Hoorn een heuse audiotour heeft ontwikkeld. Beleef de drukke haven, zeil mee in ruig weer en waan je terug in de tijd. Hoorn en historische schepen zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het lint van historische schepen voert je van de Veermanskade langs de Hoofdtoren over het Oostereiland. Op de nieuwe informatieborden die bij de schepen staan, zijn QR-codes aangebracht. Scan deze met je telefoon en je hoort de mooie anekdotes van de schippers en scheepseigenaren. Zo wordt het verhaal van klipper Niets Bestendig verteld door een ondergedoken kind aan boord van het schip, bij paviljoentjalk Zes Gebroeders loop je mee in de jaaglijn en met de schipper van de Zwarte Haan los je een probleem op. De verhalen komen echt tot leven.
Er is geen vaste luistervolgorde voor de tour en de informatie is leuk voor jong tot oud.

Peter Faber als stemacteur

Op vrijdagmiddag 24 juni om 16:00 uur opent wethouder Axel Boomgaars (cultuur, monumenten en erfgoed) officieel de audiotour van Centrum Varend Erfgoed Hoorn. Dit doet hij samen met Peter Faber die als stemacteur een deel van de audiofragmenten heeft ingesproken. De opening vindt plaats bij Hoorn Information aan het Hoofd 2B.

Meer informatie verkrijg je bij Dorien de Bruijne (06 55 75 80 08)
En zie ook: varenderfgoedhoorn.nl