Gemeenteraadsleden krijgen rondleiding door de havens van Hoorn

Presentaties en een rondvaart

De gemeenteraad van Hoorn heeft op vrijdag 21 april een bezoek aan de havens van Hoorn gebracht. Na een aantal verschillende presentaties volgde een rondvaart door de verschillende havens die de stad rijk is. Hoorn is zonder twijfel het mooiste vanaf het water!

Informatieve presentaties

Om 14:00 uur werden 15 gemeenteraadsleden verwelkomd door wethouder René Assendelft en Hans Romanesko, havencommissaris van WSV Hoorn. In het prachtige havengebouw van de watersportvereniging werden in het eerste uur een aantal presentaties verzorgd over thema’s die spelen in en rondom de haven. Jasper Bulteel sprak over de cruiseschepen in de gemeentehaven van Hoorn en daarbuiten. Henk Voorhans vertelde daarna meer vanuit zijn rol als havenmeester over het gastheerschap van de havenmeesters, die watersporters, passanten en toeristen het hele jaar verwelkomen en op weg helpen in de haven én naar de binnenstad. Er was in de tussentijd genoeg ruimte voor de raadsleden om vragen te stellen.
Bart Haring legde meer uit over het fonteinkruid en Vincent Tigchelaar zei meer over zijn werk bij Reddingsbrigade Notwin Hoorn. Na de presentatie van Cees Kooy over het historisch lint van schepen in de haven, ging de groep (met zwemvest aan!) het water op.

Het water op

De havendienstboot Hessel Snoek en de reddingsboot van de Notwin lagen klaar om op te stappen zodat de gemeenteraadsleden de havens vanaf het water konden bekijken. Onder het genot van een doorbrekend zonnetje werd een glimp van het nieuwe stadstrand opgevangen en er werd ook een kleine ronde door de Binnenhaven gevaren. Daar viel direct de nieuwe kade van het Baadland op, die recent over honderden meters was vernieuwd. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij Paul Mulder, Rob Ravensbergen en Jakob Wiltjer!

Tijdens de afsluitende borrel werd gezamenlijk vastgesteld dat een havenbezoek elk jaar moet plaatsvinden. Natuurlijk inclusief rondvaart.