Hoornse havens decor van de IRONMAN Westfriesland

Bloedhete editie

Ongeveer 2000 atleten, afkomstig uit 64 landen, startten op zondag 25 juni aan de IRONMAN Westfriesland 2023. Het was de vierde keer dat de triathlon in Hoorn werd gehouden. Onze mooie havens maakten een belangrijk deel uit van het parcours.

Vroeg in de ochtend, rond 07:30 uur, begonnen de atleten van IRONMAN 70.3 Westfriesland vanaf gastheer WSV Hoorn aan het zwemgedeelte. Daarop volgden de IRONMAN 5150 Westfriesland en IRONMAN 4:18:4 Westfriesland. Er waren drie verschillende afstanden waarvoor je je kon inschrijven.

Triathlon met 30°

Na het zwemmen, werd de fiets gepakt en vervolgens moest er nog een afstand worden hardgelopen. De IRONMAN 70.3-atleten moesten 1900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer hardlopen. Een fikse opgave met een temperatuur van maar liefst 30°. Vanwege de hitte zijn er extra verkoelende maatregelen getroffen en er stonden meerdere hulpdiensten klaar om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden. 

Als havenmeesters waren we nauw betrokken bij de organisatie om alles goed en veilig te laten verlopen. Wij vonden het wederom een spektakel om dit sportevenement van zo dichtbij mee te mogen maken. Op naar volgend jaar.