Hoorn viert Slag op de Zuiderzee

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober

Op 14 en 15 oktober is de feestelijke herdenking van de Slag op de Zuiderzee. Tijdens dit weekend zijn er voor iedereen gratis activiteiten. Er is muziek, theater, historische schepen, marcherende schutters en zingende geuzen. Op zaterdag is er een cultureel programma en zondag staat het havengebied in het teken van de Slag op de Zuiderzee.

In 2023 is het 450 jaar geleden dat voor de Hoornse kust de overwinning plaatsvond op de Spanjaarden. Het moment dat de weg werd vrijgemaakt voor het ontstaan van Nederland.

Historische theaterscenes

Op zaterdag 14 oktober zijn er in de stad verschillende culturele activiteiten. Overdag zijn er lezingen in de Oosterkerk en om 19.00 uur wordt de culturele avond geopend door de burgemeester en wethouder van cultuur: iedereen is welkom! In het leegstaande gebouw van het Westfries Museum zijn onder meer historische theaterscenes te zien. Ook in de Boterhal, Expoost, HotelMariaKapel, Foreestenhuis en Huis op het Gouw valt op zaterdagavond van alles te beleven.

Schutters, schepen en klimmen

Zondag 15 oktober is er een nautisch programma. Stap in een bootje van de Watertaxi of bestorm de klimmuur. Hoor wat Admiraal Bossu te vertellen heeft, bekijk de werkboten van Clean2Anywhere en Statenjacht Utrecht, vaar mee met Centrum Varend Erfgoed Hoorn en luister naar het Shantykoor. En er is nog veel meer te doen. Klik hier om het volledige nautische programma te bekijken.