Clean2Anywhere in de race voor de NHN Business Award

Stem jij mee?

Een hele vloot uit afvalplastic bouwen. Dat is waar de mensen die rondlopen op de werf van Clean2Anywhere zich mee bezighouden. Al meerdere boten zijn van de helling gerold en nu is de volgende uitdaging om een 17e eeuws speeljacht te realiseren. Als dat is gelukt, is het tijd voor de realisatie van een fluitschip.

‘Om het onmogelijke mogelijk te maken, moet je van het gebaande pad af’, zegt Edwin ter Velde, oprichter van Clean2Anywhere (C2A). ‘De strekking van hier is dat alles totaal anders is dan je gewend bent. Er gebeuren hier dingen die je niet verwacht.’

Unieke samenwerkingen

Iedereen is welkom op de werf; van een directeur van een multinational tot een leraar. Personen die geïnteresseerd zijn in de 17e eeuw, bootjesgekken, mensen die zich bezighouden met bijvoorbeeld duurzaamheid, educatie of sociale samenwerkingen. Maar ook zeker iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt doordat hij of zij bijvoorbeeld een verslavingstraject doorloopt, een depressie heeft, statushouder is of de Nederlandse taal nauwelijks spreekt. Die afwisselende samenstelling levert heel veel unieke dingen op en dat is erg leuk om te zien.

Stem jij mee?

Het werk en de missie van C2A blijven niet onopgemerkt. De stichting is namelijk genomineerd voor de NHN Business Awards 2023. Op 2 november worden deze overhandigd. C2A is een van de drie genomineerden voor de Thema Award Diversiteit & Inclusie. Naast dat de jury een winnaar kiest, valt er ook een publieksprijs te winnen. En om die meer naar Hoorn te kunnen nemen, heeft C2A jouw stem nodig die je hier kunt uitbrengen.