Waterweek in Hoorn van start

18 t/m 23 juli

In de maanden juli en augustus staat heel West-Friesland in het teken van de Westfriese Waterweken. Van 18 t/m 23 juli is het de beurt aan Hoorn. Deze dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd, leuk voor jong tot oud!

Net als in 2022 staat het thema ‘Helden’ centraal. Dit jaar met speciale aandacht voor de helden van de Zuiderzee, omdat het precies 450 jaar geleden is dat dit zeetreffen plaatsvond. Hoorn herdenkt deze historische gebeurtenis en daarom organiseert de Waterweek verschillende culturele- en kinderactiviteiten rondom dit thema.

Wijn, Drakenbootrace en zwemmen voor het goede doel

Luister bijvoorbeeld naar het verhaal van de Slag op de Zuiderzee tijdens de podwalk-wandeling, puzzel er op los tijdens de puzzeltocht en bezoek de Statenpoort om meer over het verhaal van Hoorn te leren.

Maar vaar ook mee met Stichting Varend Erfgoed, ga naar het Wijnfestival, bekijk de Drakenbootrace en moedig de zwemmers aan van Swim to Fight Cancer!

Geniet als passant van de Waterweek

Als passant kun je gewoon in de havens terecht, alleen in de Binnenhaven zal je aankomend weekend niet aan het Baadland kunnen afmeren vanwege de activiteiten.

Lees op deze website alles over het programma.