Leer zeilen bij WSV Hoorn

Zeilles

Yes, de inschrijvingen voor de CWO-zeillessen en de wedstrijdgroep zijn geopend. Dit jaar viert de vereniging het 90-jarig jubileum dus het belooft weer een gezellig jaar te worden. Naast de zeillessen kun je in de meivakantie deelnemen aan de zeiltraining en in de zomervakantie aan het zeilkamp. Ook komt Optimist on Tour weer in juli naar Hoorn toe.

Drie niveaus

Om te leren zeilen zijn er drie niveaus waarin we lesgeven CWO 1 (beginners), CWO 2 (gevorderd) en CWO 3 (vergevorderd). Dit nationaal erkend lessysteem is ontwikkeld door de Hiswa en Watersportverbond. In stappen leer je de kneepjes van het zeilen en eindig je als een volwaardige zeiler. Zodra je CWO 3 hebt gehaald kun je overstappen naar de wedstrijdgroep of als je dertien jaar of ouder bent overstappen naar de tweemans boot.

Optimist, Zoom of Laser

De jongste kinderen tot ongeveer twaalf jaar varen in de Optimist. De jongeren boven de twaalf jaar krijgen les in een Zoom of Laser. We beschikken over eigen boten, een instructie- en kleedruimte. Het materiaal wordt beschikbaar gesteld door de watersportvereniging en is inbegrepen in het lesgeld.

Wedstrijdvaren

Wil je wedstrijden varen? Bij de wedstrijdgroep ga je echt de uitdaging aan. Hier leer je alle kneepjes van het zeilen van startprocedures tot rolltack, maar ook hoe je het beste over de golven kunt sturen. Dat gaan we natuurlijk ook oefenen. Op deze manier word je steeds beter en ben je helemaal voorbereid voor de wedstrijden.

We gaan zoveel mogelijk samen naar de wedstijden. Daar coachen we je op het water en de trainers zien hierdoor waar je jezelf nog in kan verbeteren.

Klik hier om je in te schrijven.

 

We zijn op zoek naar nieuwe instructeurs, dus vraag je vader of moeder om te helpen bij de lessen. Ervaring is niet nodig, maar zeilkennis wel.